Praktisch

Aalter is door zijn knooppunt van wegen en openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Onze leerlingen komen meestal met de fiets, die ze in de ruime fietsparking kwijt kunnen. Ook het openbaar vervoer biedt heel wat mogelijkheden.

 

Trein

Het station van Aalter ligt op een zevental minuten wandelen van onze school. Er zijn frequente verbindingen richting Brugge en Gent. Het is het aangewezen vervoermiddel als je in Bellem, Hansbeke, Landegem, Drongen, Oostkamp, Maria-Aalter of Beernem woont.

Website B-Rail

 

Bussen De Lijn

Verschillende lijnen bedienen de halte 'Aalter Europalaan' op 400m van onze campus.

Website De Lijn

 

Pendeldienst Ruiselede

Voor leerlingen uit Ruiselede is de regeling van De Lijn niet afgestemd op onze schooluren. We voorzien een pendeldienst voor de leerlingen van het 1e en 2e jaar naar Ruiselede onder voorwaarden. Meer info op het secretariaat.

  

 

 

 

 

 

08.25 De lessen gaan van start
09.15 Start lesuur 2
10.05 Pauze (15')
10.20 Start lesuur 3
11.10 Start lesuur 4
12.00

Middagpauze (50') (1e, 3e en 6e jaar)
Start lesuur 5 (2e, 4e en 5e jaar)

12.50 Start lesuur 6
13.40 Start lesuur 7
14.30 Pauze (15')
14.45 Start lesuur 8
15.35 Start lesuur 9

 

Einde van de lessen

 

Afhankelijk van je jaar, studierichting en uurrooster eindigt de dag om 15.35 uur of 16.25 uur. Op woensdag eindigen de lessen voor iedereen om 12.00 uur, op vrijdag voor iedereen om 15.35 uur.

 

Na de schooluren

De school organiseert avondstudie tot 17.00 uur.

Leerlingen van de eerste graad kunnen door de klassenraad verwezen worden naar de huiswerkklas. In de huiswerkklas worden de leerlingen gedurende enkele sessies begeleid in het leren leren. 

Leerlingen van de tweede en derde graad kunnen terecht in het leerhuis. Het leerhuis is een plek waar leerlingen groepswerkjes kunnen maken, opzoekwerk kunnen verrichten of extra uitleg krijgen van aanwezige leerkrachten. 

 

Tijdens de middagpauze kan je bij ons terecht voor diverse maaltijden.

 

 

Warme maaltijd

 

Covid-19 heeft helaas ook invloed op de manier waarop je kan eten bij ons op school. Zolang het virus aanwezig is kan je slechts één warme maaltijd krijgen in ons restaurant. Wij kunnen helaas geen vegetarisch alternatief aanbieden. Hoe dit allemaal praktisch in zijn werk gaat, krijg je te horen via jouw klastitularis.

 

Weekmenu

 

 

Belegd broodje

 

Je kan een belegd broodje enkel digitaal bestellen via de speciale knop op onze website of via de app van Click4food. Dit broodje bestel je voor 8u25 en ligt klaar in de boterhammenrefter.

 

Boterhammenlunch

 

Je kan altijd je eigen lunch meebrengen en bij ons op school nuttigen. 

 


 

Vanaf 1 september 2021 gaan we massaal digitaal: alle leerlingen zullen over een laptop beschikken die ze in de klas zullen gebruiken. Dit zal een gradueel proces zijn. Meer info over de laptop kan je hier nalezen.

Voor de studieboeken werken we samen met de firma Iddink. Zij zorgen voor de bestelling en de levering van de hand- en werkboeken. Al wat u moet doen, is de bestelling doorgeven, via de website van Iddink, in het begin van de zomervakantie.

 

 

 

 

Website Iddink

Goede afspraken maken goede vrienden. Daarom is er ook op onze school een lijvig document waarin we onze goede afspraken duidelijk maken. Je kan ze volledig lezen via onderstaande button.

Schoolreglement

 

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Indien u vragen heeft betreffende privacy of u vermoedt dat uw privacy werd geschonden, gelieve ons te contacteren via privacy@op-weg.net