Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse. Meer weten?
Fevia de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 sectoren en 637 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. Daarnaast richt men de Food At Work Techno Award in waarbij leerlingen van het technisch onderwijs werkten rond een technische uitdaging in een voedingsbedrijf.Onder het oog van diverse experten binnen hun domein en in het bijzijn van de Waalse minister-president Willy Borsus kaapten onze leerling van 6EIT Simon Ponseele en Laurens Martelé deze avond in Kasteel Terblock te Overijse de 2de plaats weg in de Food At Work Techno Award. Hun eindwerk betrof het ontwerpen van een automatische vernevelaar van een PET compressor van de firma Friesland Campina te Aalter. Vanmarcke Brecht en Vanderheyden Davy richting MVT verkregen heel wat positieve respons betreffende hun eindwerk.
Onder een stralende zon is onze opendeurdag deze ochtend van start gegaan. Al van bij aanvang was er een grote toeloop van ouders en toekomstige leerlingen die via de rode loper onze school binnenkwamen. Het was onmiddellijk over de koppen lopen! We zijn nog open tot 17u! Alle foto's via onze facebookpagina. Klik op onderstaande button.
foto's opendeurdag
Deze week is er een uitwisselingsproject van Erasmus+ in Derval in Frankrijk. Warre Quintyn en Karel Janzen beide uit het vijfde jaar, vertegenwoordigen er, samen met een drietal leerkrachten, onze school. Ze leren er samen met studenten uit gans Europa om te gaan met duurzame energie en hoe minder energie te verbruiken. Tevens bezoeken ze er een aantal bedrijven die volop inzetten op duurzame productie. Voorwaar een zeer leerrijke en boeiende studiereis! Alle verdere foto's zie je via onderstaande button.
Foto's Derval
Verslag
Emmaüs Aalter zet zijn deuren open! Iedereen is welkom op zaterdag 21 april 2018 om kennis te maken met onze prachtige school. Voor info en openingsuren, klik op onderstaande button.
info opendeurdag